HTML

Konyha kilátással

Igazán jó kaják bio és reform bullshit nélkül. Odaverős ételek AgentAgi, csinos és finom sütik Juli tollából.

Friss topikok

Címkék

angella (1) bogracs (1) csípős (1) csoki (1) édesség (1) egyszerű (1) egytal (1) gombóc (1) görög (1) grill (1) hús (5) illusztráció (1) kapor (1) kiegészítő (1) köret (1) kovász (1) krumpli (1) lecsó (1) leves (1) magyaros (2) málna (1) nyami (1) nyári (3) nyárs (1) olasz (1) padlizsán (1) pánikmenü (1) paradicsom (1) paradicsomos (1) ragu (1) recept (1) sajtos (1) savanyúság (1) süti (1) sváb (1) szarnyas (1) szűzpecsenye (2) tarja (1) tepsis (3) tészta (1) torta (1) tzatziki (1) uborka (1) zeller (1)

Szűzérme mediterrán zöldségágyon

2010.08.22. 12:04 :: AgentAgi

Augusztus vége felé nálam mindig beindul a nyári kapuzárási pánik. Ilyenkor sok színes ételt főzök, kilószámra vásárolom a gyümölcsöt, akarok még egyet utoljára bográcsozni, szalonnát sütni, grillezni. Persze ezekből sok-sok utolsó alkalom lesz, a legelső ilyen tegnap este volt, amikor adtunk az érzésnek, a kalóriának, és ezerrel forogtak a nyársak. Mivel jó előre láttam, hogy este irdatlanul be fogunk kajálni, így okos dolognak tűnt azt megelőzőleg, ebédre valami könnyűt enni.

HOZZÁVALÓK 1 nagy tepsihez

1 kisebb szűzérme
Frissen őrölt bors, só
1 csomag szeletelt bacon szalonna
2 kisebb cukkini
1 kis fej hagyma
1 csokor vastagabb zöldhagyma
1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
4 közepes paradicsom
4 nagy gerezd fokhagyma
1-1 teáskanál kakukkfű és bazsalikom
½ teáskanál só
Zsálya
Olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS


1. A szűzérmét 2 centi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsot tekerünk rá, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát, egy pillanat alatt kicsit megpirítjuk. Az érmeket egy-egy baconcsíkkal (félbe is vághatjuk, ha hosszú) körbetekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük.
2. A cukkinit nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk, és 20 percre félretesszük.
3. A hagymát, a paprikákat szintén nagyobb kockára, a zöldhagyma fehér részét (a többi nem kell) gyufaszál hosszúságú darabokra, a fokhagymát durvára aprítjuk.
4. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, kimagozzuk, és azokat is nagyobb darabokra vágjuk.
5. Ha a cukkini már kicsit kiizzadta magát, leöblítjük, és egy nagy, tapadásmentes tepsibe terítjük. Hozzárakjuk a többi zöldséget, a fokhagymát, megszórjuk a kakukkfűvel, a bazsalikommal, a bő fél teáskanál sóval, és meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, majd jól összeforgatjuk az egészet.
6. Kis mélyedéseket készítünk a zöldségágyba, ide tesszük a baconnel körbetekert szűzérméket. Végül mindegyik húsra egy pici zsályát morzsolunk.
7. Előmelegített, 190 fokos sütőben (nem légkeverésen) 30-35 perc alatt megsütjük.


TIPPEK
Friss fűszernövényekkel biztosan finomabb.
Figyeljünk nagyon, hogy ne süssük tovább a megadottnál, mert a hús nagyon könnyen kiszáradhat.


 

Szólj hozzá!

Címkék: hús nyári egyszerű szűzpecsenye tepsis

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhakilatassal.blog.hu/api/trackback/id/tr492238692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts with Thumbnails
süti beállítások módosítása