HTML

Konyha kilátással

Igazán jó kaják bio és reform bullshit nélkül. Odaverős ételek AgentAgi, csinos és finom sütik Juli tollából.

Friss topikok

Címkék

angella (1) bogracs (1) csípős (1) csoki (1) édesség (1) egyszerű (1) egytal (1) gombóc (1) görög (1) grill (1) hús (5) illusztráció (1) kapor (1) kiegészítő (1) köret (1) kovász (1) krumpli (1) lecsó (1) leves (1) magyaros (2) málna (1) nyami (1) nyári (3) nyárs (1) olasz (1) padlizsán (1) pánikmenü (1) paradicsom (1) paradicsomos (1) ragu (1) recept (1) sajtos (1) savanyúság (1) süti (1) sváb (1) szarnyas (1) szűzpecsenye (2) tarja (1) tepsis (3) tészta (1) torta (1) tzatziki (1) uborka (1) zeller (1)

(Nem teljesen) hagyományos paprikás krumpli

2008.07.07. 14:37 :: AgentAgi

Azért így, mert szerintem máshogy unalmas. Kicsi fűszerrel több, hozzánk méltón kevéssé reform, de fenséges! Bográcsban az igazán királyságos!

 

Hozzávalók:

1-1,2 kg burgonya, a legjobb az újburgonya

1 teáskanálnyi csípős Piros Arany vagy ugyanennyi Erős Pista

1 teáskanál csemege Piros Arany

8-10 dkg füstölt csemegeszalonna vagy kenyérszalonna

Pici olaj

2 közepes fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 nagyobbacska zöldpaprika

1 átlag méretű paradicsom

4 db Puszta debreceni (szerintem ez a legjobb) vagy ugyanennyi virsli, vagy 3 db Csemege debreceni

1 teáskanál Delikát8 (csakazértis)

1 csipet majoránna

1 mokkáskanál köménymag (egész)

 

 

A füstölt szalonnát jó vékony csíkokra vágjuk, pici olajon jó alaposan kisütjük, majd hozzádobjuk a kis kockákra vágott hagymát. Ha a hagyma megdinsztelődött, beledobjuk a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Egy szempillantás múlva hozzákeverjük a pirospaprikát is, és azonnal felengedjük két deci vízzel. Ezt követően hozzá adjuk a kicsumázott, nagyobb darabokra vágott zöldpaprikát, és a negyedekre vágott paradicsomot is. Lehet úgy is, hogy kis kockákra vágjuk a paprikát, akkor elfő benne, mi szeretjük külön megenni a főtt paprikát is. Ezután beledobjuk a nagyobb cikkekre vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Teszünk bele egy csipet majoránnát, egy teáskanál Delikát8-at (aki nem szereti, kihagyhatja), ízlés szerint sózzuk és hozzákeverjük a kétféle paprikakrémet is. Fedő alatt főzzük, úgy, hogy lassan rotyogjon, tehát úgy a közepesnél egy kicsit kisebb láng neki a jó. Amikor a krumpli már félig megpuhult, hozzákeverjük a karikára vágott puszta debrecenit is, ha virslivel készítjük, akkor azt később dobjuk bele, mert annak elég 3-6 perc. 

 

Ja, és ha valakiben felmerülne… a  koleszterinem rendben van és a súlyom is. Ne aggódjatok, lesznek kevésbé húzós kaják is!

 

Okosságok:

Fokhagymazúzás: a kés lapjával jól összenyomjuk a gerezdeket, akár úgy, hogy több darabra vágjuk, mert mostanában gigantikus méretűek. A művelet nem azonos a fokhagymanyomón történő préseléssel.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhakilatassal.blog.hu/api/trackback/id/tr97557290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts with Thumbnails
süti beállítások módosítása