Igazi magyaros büntetés
Hozzávalók
4 nagy szelet sertéstarja (csontos is lehet, aki szereti)
Burgonya
Delikát 8 vagy Vegeta
Só, bors vagy fűszerkeverék (pl. magyaros, flekken)
Mustár
Olaj
2 db nagy zöldpaprika
1-2 szem paradicsom
2-3 közepes fej hagyma
20 dkg füstölt csemegeszalonna
A tarját nem túl vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, de só és bors helyett tehetünk rá flekken vagy magyaros fűszerkeveréket is, higgyétek el isteni lesz! Majd mindkét oldalát megkenjük mustárral. Amíg összeérik a hús, előkészítjük a többi hozzávalót. Egy nagy teflontepsit kiolajozunk, a burgonyát felkarikázzuk (nem túl vékonyra, 5-8 mm-esre) és a tepsi aljára fektetjük. Ezután meghintjük Delikát 8-al (vagy Vegetával), néhány karika hagymát és zöldpaprikát teszünk rá, a paradicsomot félbevágjuk és - amennyire tudjuk - kiszedjük kiskanállal a magos részt, ezután felszeleteljük és ebből is teszünk a burgonyára, de vigyázat, tényleg csak egy keveset, mert különben nagyon leveses, lecsós lesz a krumpli. Ezután egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, és a mustáros tarja mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd a szeleteket szép sorban ráhelyezzük a burgonyára. Ha marad még paprika vagy hagyma, esetleg paradicsom, azokat a tetejére szórjuk. És végül két-három szelet füstölt csemegeszalonnát teszünk a húsokra és enyhén megszórjuk pirospaprikával. Alufóliával (Fényes felével befelé! Ez fontos ám!) letakarjuk, betoljuk a sütőbe, és közepes lánggal (gázsütő 3-4 fokozat, légkeveréses 180-200 fok) sütjük 30-40 percig, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje. Ez kb. még 30 perc.
Tippek
Aki lájtosabbra szeretné venni, csemegeszalonna helyett sliced bacont tegyen a tetejére, sertéstarja helyett pedig karajjal, szűzpecsenyével (ez finomabb!!!) is készítheti, viszont szomorú hírem van, ez az étel csirkével dögunalom.
Tálalási javaslat
Tepsistül tegyük az asztalra, jóféle savanyúság kíséretében. Mondjuk kovászos uborkával?