HTML

Konyha kilátással

Igazán jó kaják bio és reform bullshit nélkül. Odaverős ételek AgentAgi, csinos és finom sütik Juli tollából.

Friss topikok

Címkék

angella (1) bogracs (1) csípős (1) csoki (1) édesség (1) egyszerű (1) egytal (1) gombóc (1) görög (1) grill (1) hús (5) illusztráció (1) kapor (1) kiegészítő (1) köret (1) kovász (1) krumpli (1) lecsó (1) leves (1) magyaros (2) málna (1) nyami (1) nyári (3) nyárs (1) olasz (1) padlizsán (1) pánikmenü (1) paradicsom (1) paradicsomos (1) ragu (1) recept (1) sajtos (1) savanyúság (1) süti (1) sváb (1) szarnyas (1) szűzpecsenye (2) tarja (1) tepsis (3) tészta (1) torta (1) tzatziki (1) uborka (1) zeller (1)

Tepsis tarja

2008.07.03. 16:24 :: AgentAgi

Igazi magyaros büntetés

 

Hozzávalók

4 nagy szelet sertéstarja (csontos is lehet, aki szereti)

Burgonya

Delikát 8 vagy Vegeta

Só, bors vagy fűszerkeverék (pl. magyaros, flekken)

Mustár

Olaj

2 db nagy zöldpaprika

1-2 szem paradicsom

2-3 közepes fej hagyma

20 dkg füstölt csemegeszalonna

 

A tarját nem túl vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, de só és bors helyett tehetünk rá flekken vagy magyaros fűszerkeveréket is, higgyétek el isteni lesz! Majd mindkét oldalát megkenjük mustárral. Amíg összeérik a hús, előkészítjük a többi hozzávalót. Egy nagy teflontepsit kiolajozunk, a burgonyát felkarikázzuk (nem túl vékonyra, 5-8 mm-esre) és a tepsi aljára fektetjük. Ezután meghintjük Delikát 8-al (vagy Vegetával), néhány karika hagymát és zöldpaprikát teszünk rá, a paradicsomot félbevágjuk és - amennyire tudjuk - kiszedjük kiskanállal a magos részt, ezután felszeleteljük és ebből is teszünk a burgonyára, de vigyázat, tényleg csak egy keveset, mert különben nagyon leveses, lecsós lesz a krumpli. Ezután egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, és a mustáros tarja mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd a szeleteket szép sorban ráhelyezzük a burgonyára. Ha marad még paprika vagy hagyma, esetleg paradicsom, azokat a tetejére szórjuk. És végül két-három szelet füstölt csemegeszalonnát teszünk a húsokra és enyhén megszórjuk pirospaprikával. Alufóliával (Fényes felével befelé! Ez fontos ám!) letakarjuk, betoljuk a sütőbe, és közepes lánggal (gázsütő 3-4 fokozat, légkeveréses 180-200 fok) sütjük 30-40 percig, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje. Ez kb. még 30 perc. 

 

Tippek 

Aki lájtosabbra szeretné venni, csemegeszalonna helyett sliced bacont tegyen a tetejére, sertéstarja helyett pedig karajjal, szűzpecsenyével (ez finomabb!!!) is készítheti, viszont szomorú hírem van, ez az étel csirkével dögunalom.

 

Tálalási javaslat 

Tepsistül tegyük az asztalra, jóféle savanyúság kíséretében. Mondjuk kovászos uborkával?

 

 

22 komment

Címkék: hús magyaros tepsis

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhakilatassal.blog.hu/api/trackback/id/tr21551614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Logan 2008.07.03. 19:04:04

Lehet adni hozzá (ráöntözni) olaj, zúzott fokhagyma és őrölt paprika keverékét. Nagyon jót tesz neki!

yossarian 2008.07.03. 19:45:38

Hmmm.... Isteni ötlet! Nagyon jól hangzik.
Folytassátok!

Y.

Ronald 2008.07.03. 19:45:48

Aki bóti füszerkeveréket szór a kajájára...az biztos, hogy életében nem evett még egy jót.
De hogy az ilyen sikeres ember nem lehet - az már biztos.
.

bela2 2008.07.03. 20:12:38

Az a vegeta tenyleg nem nagy otlet. Nem lehetne valodi fuszerekkel?

Fatero 2008.07.03. 20:23:35

Amikor még kezdő az ember a főzésben és a grillezésben,akkor használ ilyen előregyártott f.sokat,mint vegeta,pörkölt alap,stb...Ha már átérezte a dolgot és szeretetből csinálja a kajákat,akkor csak természetes fűszereket használ,mert az az IGAZI ! Hajrá mindenkinek,az okoskák meg egyék a maggi levest,uncle ban szószokkal ! Fúúújjj !

Scypio 2008.07.03. 21:04:46

83-as Magyar Konyha?

utó 2008.07.03. 21:11:35

És mi van a fólia két oldala közötti különbséggel? A fényestől finomabb a Vegeta?

Leeroy of SMV Design 2008.07.03. 21:13:21

Ha nem vegeta, akkor lestyán. (Ami maga a növény, amely az ételízesítő lelkét képezi.)

Farky 2008.07.03. 21:38:07

Miért érzem azt, hogy ez egy szarkasztikus blog lesz?
Mert a beharangozóban említett gasztronómia szó nem használható, ha rögtön az első posztban vegetával és delikát nyolccal szőnyegbombázunk.

A magyaros büntetés egyébként nagyon is helytálló.

arthurg 2008.07.03. 21:52:42

bela2

Mégeccer a tuti. Szerintem :)

4 személyre

1-1,2 kg csontos hosszúkaraj
1-1,5 kg krumplee (nem kell kínai :)

A húst már a hentessel felszeleteltetem (kb 6 szelet), megtisztítom a csonttörmeléktől stb. Bevagdalom az éleket, hogy ne ránduljon össze sütéskor, lehet klopfolni is csak ne vékonyra! Jól megsózom, meghintem kevés (csípős)paprikával, őrölt rozmaringgal, borssal, kakukkfűvel, öszeforgatom kevés étolajjal majd fóliával letakarva hűtőbe teszem (akár 2-3 napig is elvan). A burgonyát tisztitás után felkarikázom (kb 3-5 mm), sózom és meghintem kevés morzsolt petrezselyemlevéllel. Tepsibe terítve a krumplit befedem a hússzeletekkel, az egészet meghintem kevés!! nagyon apróra törött juhtúróval, majd a hússzeltekre 1-1! szelet téliszalámit teszek. 3/4 óra 3,5-ös fokozaton történő sütés után a húst leszdve a burgonyát átforgatom, majd húst megfordíva visszarakva (A SZALÁMIT IS!, lehet még juhtúrót is :) még 15-20 percig sütöm. Szerintem így igazán ütős.
Jó ét vágyat!
ui: A juhtúró nem mindenkinek jön be, kihagyható. Bocsi ha 2x jelenik meg, elsőre mintha nem met volna el

Pista 2008.07.03. 21:53:16

Miért kell a fólia fényesebb felét befelé tenni?

Túl sós lesz a kaja, ha fordítva tesszük rá?!?!

ekkerjoz 2008.07.03. 22:04:32

Egy friss blogot megkímélnék a túlzó kritikától, inkább kívánok sok posztot, és konstruktív bejegyzéseket.
Jó blog lesz ez, ha mellőzik stahlmüvésznőt, meg benkelacibácsit.
A magam részéről a szalonnaszeletekre terített karikázott krumplit csak sózom, erre kerül a tarja, kevés bors, tarjára hagymakarika, és arra esmét szalonna. A fólia és a sütés ugyanaz.
A delikátokkal azért kell vigyázni, mert főleg betonkeverővel készítik, ahogy a többi bóti szemetet is, ha kivonnák belőlük az "E" összetevőket, csak a só maradna.
Sok sikert a bloghoz.

arthurg 2008.07.03. 22:14:26

A fólia=hőtükör a két oldal visszaverő képessége közötti különbség több mint 30%.

Hamár tudomáááány.

sarki butikos 2008.07.03. 22:14:58

vegeta nélkül plíz...

Sütis Juli 2008.07.04. 10:58:12

Köszönjük a kritikát és a dicséretet egyaránt. A Vegeta-Delikát kérdésben az a helyzet, hogy bár mi is jobban szeretjük a finomságot (látnátok AgentAgi friss fűszernövényeit az ablakban), gyors megoldásokat kínálunk, és én magam is AgentAgitől tanultam, hogy lehet gyorsan látványos és fincsi kaját csinálni. IGAZ, hogy jobb, ha nem Vegetával vagy Delikáttal csinálod, de a cél az, hogy hozzám hasonló kiskontárok is tudjanak főzni. Olyanok, akik nem tudják, mit jelent az, hogy "amennyit felvesz". Viszont vettük az adást, és mindig lesz alternatíva, köszönjük mindenkinek a hozzászólást!!! Gyertek máskor is, lesz itt még haddelhad ;-)

AgentAgi · http://garancsvidek.blog.hu 2008.07.04. 11:36:44

Hát jól megizzasztottatok a kommentekkel:)Köszönjük a kritikákat. Az igazi ínyencek kedvéért a recepteket ezentúl kétféleképpen készítjük el, és bízunk benne, hogy ezzel kedvében járhatunk azoknak is, akik nem kedvelik a kész fűszerkeverékeket.
Amikor ez a blog megszületett a fejünkben, olyan alkalmi szakácsokra gondoltunk, akiknek nem sok idejük van főzni, sőt lehet, hogy nem is a hobbijuk, egyszerűen csak ők is szeretnének néha valamit alkotni a konyhában.
Még egyszer köszönjük, nagy örömmel töltött el, hogy ennyien megnéztétek a blogot, gyertek máskor is!

Vera 2008.07.04. 11:57:24

Szerintem nagyon jo otlet a blogotok. A kezdet tokeletes. Kerek szepen meg!

ekkerjoz 2008.07.04. 12:56:18

Kedves Juli@Agi,
egy jó konyhában nem kell semmire gyors megoldást keresni, és akinek van ideje neten gasztroblogot olvasni, legyen ideje a konyhában is matatni.
Lebeszélném kegyedéket a gyorskonyhai (stahlmüvésznős) megoldásokról.
A blog sablonja szép, jó a fotó, korrekt a stílus, a kapkodást hagyják meg a tévés produkcióknak.
Szerintem.
Sok sikert mégegyszer, ajánlom magam: anyafold.blog.hu
Üdv:EJ

Sütis Juli 2008.07.04. 13:44:40

Köszönjük :) Igyekszünk, biztos fejlődünk majd, ezért is nagyon klassz a komment lehetősége. Én részemről annyit tudok ígérni, hogy sütis receptjeimnél (soon) ragaszkodom a liszt átszitálásához, és nem engedem a mascarpone és a ricotta helyettesítését szedett-vedett krémsajtokkal :-D

zsolt27 2008.07.04. 22:08:28

Valami jó bort nem ajánlotok az ételhez,vagy esetleg Whiskyt! :-)

zsolt27 2008.07.04. 22:09:41

akartam mondani ajánltok?
Related Posts with Thumbnails
süti beállítások módosítása